O nama

O nama

Početkom 1970-ih godina, osnovana je firma Heicko Schraubenvertriebs GmbH koja posluje isključivo u sektoru prozora i vrata čime se brzo šire na evropsko tržište 80-ih i 90-ih godina. Za njih međutim, pridržavanje isprobanog ne znači mirovanje te 2001. godine šire Heicko poslovnice u Francusku, Italiju, Rumuniju, Poljsku, Grčku, Tajvan a zatim i 2009. godine u Bosnu i Hercegovinu.

Prva kutija vijaka u Bosni i Hercegovini prodana je 2009. godine kada smo osnovali poslovno društvo MEICKO DOO sa sjedištem u Derventi. Sa privatnim i poslovnim partnerom g. Michael Claus Pottgieserom osnovali smo preduzeće koje je isključivo specijalizovano za nabavku i prodaju repromaterijala koji se koriste u proizvodnji i montaži građevinske stolarije.

Kroz porodični biznis već 15 godina zastupamo firmu Heicko Germany na tržištu Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, čije proizvode isključivo prodajemo i na koje izdajemo garanciju od 5 godina. Kao porodici bitan nam je integritet, fleksibilna i stabilna organizacija u rukovođenju našeg tima koji se brine o našim klijentima jer su to naši principi na kojima smo izgradili ovu firmu.


Visoko specijalizovano znanje našeg tima, stalna ekspanzija sistemskih rješenja, i odlična usluga za kupce doveli su nas do toga da su naši proizvodi takođe izuzetno dobro poznati na međunarodnom nivou. Za naše kupce brinemo o brzoj, bezbjednoj i povoljnoj nabavci repromaterijala sa visokim standardima proizvodnje, praćene jakim kvalitetima sa ISO i TUV certifikatima koji zadovoljavaju standarde Evropske Unije, a koje uvozimo iz našeg centralnog skladišta iz Njemačke.

Zajedno sa našim zanatskim i industrijskim kupcima posmatramo procese proizvodnje i montaže, kako bi im u bilo koje vrijeme pružili kompletnu tehničku podršku u realizaciji njihovih poslovnih ideja.

Veliki kapaciteti naših skladišta maloprodaje i veleprodaje omogućavaju konstantno visoku spremnost isporuke našim poslovnim partnerima, stabilne cijene i isporuku sa dostavom u roku 12-24h.
Uzeli smo u obzir želju suvremenog društva o rješenjima za efikasnu gradnju prateći visoke standarde energetske efikasnosti i osluškujući potrebe naših kupaca koji su naša najbolja reklama.


Mi smo porodica, gradimo da traje i uvijek smo korak ispred...